index
1000₺ ve üzeri ücretsiz kargo!

Bir annenin en büyük yardımcılarından biri olan biberonlar, sağılan anne sütünün bebeğe verilmesi, anne sütünden kesildikten sonra ya da anne sütünün yetmemeye başladığı zamanlarda mama takviyesi yapılması gibi birçok amaçla kullanılabiliyor. Peki hem bebeğin doğru şekilde beslenmeye devam edebilmesi hem de sağlığıyla ilgili risklerin oluşmaması için biberon emziği ne kadar sürede değiştirilmeli ve değişim sırasında neleri göz önünde bulundurmak gerekiyor?

Biberon Emziği Ne Kadar Sürede Değiştirilmeli? 

Biberon emziğinin ne zaman değiştirilmesi gerektiği konusunda bazı kaynaklar ayda bir bu değişimin yapılması gerektiğini söylerken, bazı kaynaklar ise bu sürenin 2-3 ay arasına çıkabileceğini söylüyor. Elbette bu süre biberonun kullanım sıklığına, temizlenme koşullarına ve dönüşümlü kullanılan yedek biberonun bulunup bulunmadığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden annelerin biberon emziğinin takibini yapması ve şu gibi durumlar ortaya çıktığında değişimi derhal gerçekleştirmesi gerekir: 

  • Biberon emziğinin parlaklığını kaybederek bulanık ya da mat bir hale gelmesi,
  • Delik kısmının ısırma ya da farklı nedenlere bağlı olarak genişlemesi ya da yıpranması,
  • Fazla kaynatma işlemine maruz kalma nedeniyle oluşan deformasyonlar.

Eğer bebeğinizin biberonu kullanma sıklığı çok yoğun değilse, yedek biberon ya da biberon emzikleri kullanarak aynı biberonun kullanım sıklığı azaltılıyorsa ve biberon emziğini doğru yöntemlerle temizleyerek hijyenik kalmasını sağlıyorsanız, o halde biberonun ve biberon emziğinin kullanım ömrü uzayacaktır. Dayanıklı  ve kolayca deforme olmayan medikal sınıf %100 premium silikondan üretilmiş olması dolayısıyla uzun ömürlü bir kullanım imkanı sunan Comotomo biberon emziği modellerine Mini Miracles Hut websitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Peki biberon emziğinin yanı sıra biberon ne kadar sürede değiştirilmeli ve hangi marka biberonlar kullanılmalı?

Biberon Ne Kadar Sürede Değiştirilmeli?

Biberon emziğinin değişimini gerekli kılacak durumlar aslında biberonlar için de geçerli. Uzmanlar, beslenmenin sağlıklı ve hijyenik bir şekilde devam edebilmesi adına bir biberonun maksimum 6 ay boyunca kullanılması gerektiğini ifade ediyor.

Elbette doğru yöntem ve malzemeler kullanarak biberonu temizlerseniz bu süreyi biraz daha uzatmanız mümkün. Biberon temizliği sırasında kimyasal maddeler içeren deterjanlar yerine tamamen doğal ve organik içerikleri olan biberon temizleyiciler tercih etmek hem bebeğinizin sağlığı hem de biberonun hijyeni açısından son derece önemli. Tüm bunlara ek olarak bir biberon ömrü ne kadardır diye soruyorsanız, seçtiğiniz markanın bu sorunun cevabında büyük önemi var.
Eğer siz de bebeğiniz için hangi marka biberonu seçmeniz gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyorsanız, %100 medikal sınıf saf hijyenik silikondan üretilmiş olan ve plastik biberonlara kıyasla sağlıklı bir alternatif olan ve camla aynı hammaddeye sahip Comotomo silikon biberon modellerini tercih edebilirsiniz. Comotomo biberon seçeneklerini Mini Miracles Hut websitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.

daha fazlası

Yenidoğan bebeklerdeki en yaygın problemlerden biri beslenme sonrası ortaya çıkan gaz sorunudur. Özellikle ilk aylarda görülen bu sorun, bebek sindirim sisteminin tam olarak gelişmemesinden kaynaklanır ve sıklıkla 3. veya 4. aydan sonra azalarak kesilir. Bu süreçte bebeğinize destek olmak ve gaz sancılarını minimuma indirmek için deneyebileceğiniz birkaç ipucu vardır, bunların başında ise biberon ve biberon emziği seçimi gelir. Peki biberon gaz yapar mı ve gaz yapmayan biberonun özellikleri nelerdir?

Bebeklerde Gaz Neden Olur?

Bebek gelişiminde, beslenmenin doğal yollarla ve sağlıklı olması son derece önemlidir. Anne sütü ile başlayan beslenme zamanla formül mama ile beslenmeye dönüşebilir ve bu zaman zarfında bebekte sık sık gaz problemi gözlenebilir. Temel olarak tam gelişmemiş sindirim sisteminden kaynaklanan bu sorun, bazen de doğrudan biberon tipi ve beslenme biçimi ile ilgilidir. Yanlış pozisyonda ve yanlış biberon aracılığıyla gerçekleşen bir beslenme sonucu bebeğiniz fazla hava yutarak gaz problemi yaşayabilir. Kimi zaman ise biberondaki akış uyuşmazlığı nedeniyle beslenme, ihtiyaçtan fazla ve hızlı şekilde tamamlanarak sindirim şikayetlerini artırabilir. Bunların yanı sıra sürekli yaşanan gaz rahatsızlığı bazen de sizin tekrarladığınız şu gibi yanlış hareketler ile ilişkilidir;

  • Yanlış beslenme pozisyonu,
  • Bebek ayaklarının açık kalması ve bebeğin üşütmesi,
  • Gaza neden olan besinlerin fazla tüketilmesi,
  • Gereğinden fazla beslenilmesi,
  • Bebeğin beslenmeden hemen sonra yatırılması,
  • Beslenme sonrası bebeğin gazının çıkarılmaması.

Genel olarak bebeğin gelişim hızına ve ihtiyacına uygun olmayan ve antikolik özellikli olmayan bir biberon tercih etmek, yaşanılan gaz şikayetlerini ve bebekteki kolik rahatsızlık durumunu artıracaktır. Bu nedenle doğru beslenme açısını ve tarzını bulduktan sonra yapmanız gereken ilk şey, gaz yapmayan biberon seçeneklerini incelemek olmalıdır.

Gaz Yapmayan Biberon

Bebeği beslemenin tek bir yolu bulunmaz. Çoğu ebeveyn bebeğini karma yöntemle beslemeyi tercih eder. Örneğin; vaktiniz olduğunda bebeğinizi doğrudan anne sütü ile besleyerek, diğer zamanlar içinse sütünüzü önceden sağıp formül ile birleştirerek karma bir plan oluşturmak en mantıklısıdır. Bu sayede hem pek çok açıdan konfor kazanmış hem de miniğinizi yavaş yavaş memeden ayırmış olursunuz. Ancak özellikle bu aşamada antikolik olarak bilinen gaz önleyici biberon tercih etmek birincil önceliğiniz olmalıdır, aksi halde bebeğinizdeki kolik riskini tetikleyebilir ve sürekli devam eden ağlama nöbetleri ile karşılaşabilirsiniz. Elbette böyle bir durum ev içindeki genel psikolojiyi, özellikle de anne olarak sizi olumsuz etkileyecektir.

Gaz yapmayan biberon denilince akla pek çok seçenek gelse de hem bebeğin anne memesi ile kurduğu yakınlık hissini en iyi şekilde sunan hem de gelişim hızına en uygun şekilde beslenmesini sağlayan çift antikolik havalandırma deliği sayesinde gaz ve kolik oluşumunu önleyen Comotomo biberonlar, gözünüz kapalı tercih edebileceğiniz modeller arasında yer alır.

Antikolik özelliğinin yanı sıra Comotomo biberon seçeneklerinin sunduğu diğer avantajların başında şunlar gelir:

  • Yumuşacık silikon gövdesiyle bebeğinize tutuş kolaylığı sunar,
  • BPA ve zararlı maddeler içermez, 
  • Uzun süre dayanıklıdır,
  • Bebeğinizin küçük kas gelişimini destekler,
  • Mükemmel ten uyumu sunar ve anne memesini aratmaz,
  • Ağız yapısı aynı anne memesi kadar geniştir,
  • Akış hızı ve kapasitesi bebek yaşına göre tercih edilebilir,
  • Ek aparatlara gereksinim duymadan antikolik özellik sunar ve bu da temizleme kolaylığı sağlar.

Bebeğinizi biberona alıştırmak veya doğru ekipmanları bulmak yorucu bir süreç gibi gözüküyor olabilir. Dolayısıyla işleri sizin için her açıdan kolaylaştıran antikolik Comotomo biberon çeşitlerine, sandığınızdan daha fazla gereksinim duyuyor olabilirsiniz. Yenidoğanlar için sağlıklı çözümler sunan websitemiz üzerinden edineceğiniz bu biberonlar ile beslenmeyi çok daha pratik ve faydalı hale getirebilirsiniz.

daha fazlası

Anneler için bebekten yavaş yavaş ayrılma ve günlük rutine dönme aşamasında devreye giren biberon, oldukça faydalı bir ekipman. Bebek beslenmesinde sağladığı fayda ise tartışılmaz bir gerçek. Ancak bebeklik döneminde anne memesinden sonra en önemli beslenme aracı olan biberon, yaş ilerledikçe vazgeçilmesi gereken bir alışkanlık haline gelebiliyor. Dolayısıyla biberon bırakma evresinin, hem çocuğun kendini huzursuz hissetmemesi hem de sürece karşı çıkmaması adına mümkün olan en doğal haliyle tamamlanması gerekiyor. Bu aşamada ebeveynlere ve özellikle anneye, bazı temel adımları takip etme gibi önemli bir görev düşüyor. Peki biberonun artık bırakılma vaktinin geldiği nasıl anlaşılır ve çocuğa en sağlıklı şekilde biberon nasıl bıraktırılır?

Biberon Kaç Yaşında Bırakılmalı?

Nasıl ki emzirme sırasında anne ve bebek arasında manevi bir bağ kuruluyorsa bebek ile biberon arasında da güçlü bir ilişki oluşur. Özellikle konforlu, yumuşak ve kullanışlı olan Comotomo biberon çeşitleri gibi anne memesine benzer yapıdaki sağlıklı ekipmanlar, çocukların kolayca yakınlık hissi geliştireceği biberonlardır. Bu avantajlar biberona geçiş ve beslenme sürecinde işinizi bir hayli kolaylaştırsa da zaman zarfı içinde biberon alışkanlığının sonlandırılması gerekir. Aksi halde gerekenden fazla biberon kullanan çocuklarda ağız ve diş sağlığı tehlikeye girer, çene yapısında deformasyon riski artar ve iştah azalır. Ayrıca biberondan kopamayan çocuk sürekli ağlamaya ve huzursuz hissetmeye başlayabilir.

İşte bu gibi olumsuz koşulların oluşmaması adına biberon kullanım süresini ve bırakma aşamasını iyi ayarlamak son derece önemlidir. Süreç her çocuk için farklı işler fakat biberon kaç yaşında bırakılmalı konusunda belirtilen bazı maksimum evreler bulunur. Genel olarak biberon kullanımının en fazla 2 yaşından önce tamamen sonlandırılması gerekir, buradaki ideal aralık ise 1-2 yaş arası herhangi bir dönem olarak sınırlandırılabilir. Çünkü ilerleyen evrede çocuk biberona karşı vazgeçilmez bir arkadaş gözüyle bakarak bağımlılık geliştirebilir.

Biberon Nasıl Bıraktırılır?

Biberon bıraktırma yaşı belirgin olsa da ara evreler herkes için aynı değildir. Kimi zaman kullanımı bir anda sonlandırmak ve keskin bir geçiş yapmak tercih edilir fakat en ideal yöntem, çocuğu yavaş yavaş bardağa alıştırmak ve her geçen gün biberonu daha az kullanmasını sağlamaktır. Bu şekilde çocuğunuzun geçiş aşamasına uyum sağlamasını kolaylaştırabilir ve o farkında bile olmadan aşamaları tamamlayabilirsiniz.

Eğer siz de artık biberondan bardağa geçiş için uygun zaman aralığında olduğunuzu düşünüyorsanız bazı biberon bıraktırma hazırlıklarına başlayabilirsiniz. Örneğin; öğünlerde biberon kullanımını sınırlandırabilir ve nasıl ki doğumun ilk döneminde meme-biberon geçişini yavaş yavaş yaptıysanız aynı şeyi burada da uygulayabilirsiniz. Böylece bardak ve biberon arasında bir denge kurarak geçişi doğal akışına bırakabilirsiniz. 

Biberon Bırakma Yöntemleri

Çocuğunuz sürekli biberona bağımlı yaşıyorsa artık bu konuda bazı önlemler almanın vakti gelmiş olabilir. Bu aşamada size yardımcı olacak yöntemlerden birini deneyerek kendiniz için en iyi çalışan formülü rahatlıkla bulabilirsiniz:

  • Çocuğunuzun biberonu sadece mama sandalyesinde veya masada kullanmasına izin verin.
  • Gece yatarken biberon alışkanlığı varsa biberona süt yerine su koymayı deneyin.
  • Gün içinde biberonu su ihtiyacını karşılamak için kullanın, meyve suyu ve süt gibi diğer sıvı gıdaları ise bardakta verin.
  • Bardakları renklendirmeyi ve onun için ilgi çekici hale getirmeyi deneyin, mesela bardağın üzerine sevdiği çizgi film karakterlerini ekleyin.
  • Biberonsuz tüketilen besinler için onu sık sık yüreklendirin ve onunla ne kadar gurur duyduğunuzu ifade edin.
  • Önüne hedefler koyarak bardakla içilen süt veya meyve suyu sonunda sevdiği bir şeyi yapmayı teklif edin.
  • Biberonun zararları ve onu nasıl etkileyeceği konusunda açık olun, ona her şeyi güzelce anlatın.
  • Kararlılığınızdan asla vazgeçmeyin.

Her bebek için biberona geçiş, emzik uyumu ve biberon bırakma evreleri oldukça farklıdır; dolayısıyla süreç içindeki diğer şeylerde olduğu gibi bazı şeyleri kendi deneyimlerinizi baz alarak düzenlemeniz gerekir. Tıpkı biberon ne zaman bırakılmalı sorusunun net bir yanıtı olmadığı gibi kullanılan teknikler de farklılaşabilir. Burada unutmamanız gereken en önemli şey her zaman sabır olmaktır. Karşınıza nasıl bir direnç çıkarsa çıksın ve çocuğunuz çabalarınızı her ne kadar reddederse etsin, her zaman anlayışlı olmanız ve biraz tahammül göstermeniz işin kilit noktasıdır.

daha fazlası

Bebek doğduğu andan itibaren ebeveynlerin üstüne düşen en büyük sorumluluklardan biri beslenmedir. İlk önce doğrudan emzirme yöntemiyle başlayan beslenme süreci, zamanla bebeğin biberona geçmesiyle ilerler. Doğal bir aşama olmasına rağmen bebeğin kendine has karakteriyle yakından ilişkili olan bu geçiş, zaman zaman fazlasıyla uğraştırıcı olabiliyor. Peki bebekler biberona nasıl alıştırılır ve biberon reddetme nedenleri nelerdir?

Bebek Biberonu Neden İstemez?

Bebek için beslenme süreci doğal bir içgüdü olan emme dürtüsü ile başlar. Emzirme sırasında anne ve bebek arasında oluşan güven ve bağ hissi, bebeğin biberonu reddetmesinin arkasındaki en temel nedendir. Fakat bebek ay almaya başladıkça hem annenin rahatlığı hem de bebeğin kendi başına bir şeyler yapmayı öğrenmesi nedeniyle biberona geçiş oldukça faydalıdır. Dolayısıyla her anne babanın, bebeğin gelişimsel sürecine katkıda bulunmak adına bebek biberona nasıl alıştırılır konusunda bilgi sahibi olması önemlidir. 

Her bebek ayrı bir yapıda olduğundan biberonu reddetme nedenleri de farklı olabilir. Kimileri için biberona geçiş kendiliğinden gerçekleşirken, kimileri için biberon kullanmak tam bir mücadele haline gelebilir. Bazı durumlarda ise biberon istememenin esas sebebi, ebeveynin yaptığı yanlış tercihler olabilir. Bu nedenle biberona alıştırma yöntemlerini incelemeden önce bebeğin biberonu reddetme nedenleri araştırılmalıdır. Bunlardan bazıları;

  • Anne memesinin sağladığı güven hissinden kopamama,
  • Bebek için fazla büyük biberon kullanma,
  • Ağız yapısı bebek için uygun olmayan biberon tercihi,
  • Biberona geçiş aşamasının fazla hızlı olması

şeklinde sıralanır ve sizin bebeğinizin de biberonu reddetme nedeni yukarıdakilerden biri olabilir.

Bebekleri Biberona Alıştırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekler için her yeni eylem alışılması gereken yeni bir şeydir, bu nedenle biberon reddetme de doğal kabul edilir. Ancak biberona alıştırma sürecini bebek için kolaylaştırmak, genellikle anne babanın elindedir. Yapılan doğru tercihler ve yaklaşım şekli, mevcut problemin kolaylıkla aşılması adına büyük önem taşır. Siz de biberona geçiş aşamasını hem kendiniz hem de bebeğiniz adına kolaylaştırmak isterseniz, aşağıdaki biberon almayan bebek nasıl alıştırılır önerilerini dikkate alabilirsiniz:

  • Her bebeğin özel ihtiyaçları farklıdır, bu nedenle bebeğin yaşına, boy kilosuna, beslenme ihtiyacına uygun bir biberon tercih edilmelidir.
  • İlk kez biberon kullanacak bebeklere baskı yapılmamalı, geçiş aşaması kademeli olmalıdır. 
  • Biberon kullanırken emzirme pozisyonu doğru olmalıdır.
  • Biberona direnç gösteren bebeklerin biberon denemesinden önce aç olmasını beklemek faydalı olabilir.
  • Alışkanlığın kazanılması için biberon kullanımı aralıklarla tekrarlanmalıdır.

Yukarıdaki önerilerden hareketle kendi bebeğiniz için en doğru biberon alıştırma yaklaşımını uygulayabilirsiniz. 

Bebekler Biberona Ne Zaman Alıştırılmalıdır?

Bebeğin biberona ne zaman geçmesi gerektiği konusu, anne babalar için kafa karıştırıcı bir durumdur. Genellikle düşünülen, biberon alışkanlığıyla birlikte emzirmenin sonlanacağı yanılgısıdır. Ancak bebeği biberona alıştırmada en önemli konu, anne tarafından gerçekleştirilen emzirmenin devam etmesidir. Özellikle ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenen bebek için biberon önemli bir destektir ve geçiş aşaması bebekten bebeğe farklılık gösterebilir. İşe dönme durumunun olması halinde süreci kolaylaştırmak için bu tarihten 1-2 ay önce hafif hafif biberonla beslemeye başlayabilirsiniz. Bebeğin biberonu daha erken tanıması içinse biraz deneme yanılma, biraz da bebeği gözlemleme yoluyla en doğru zamanda biberon kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bebek ihtiyaçlarını karşılayan doğru bir biberon kullanmak, genellikle sürecin daha kolay tamamlanmasını sağlar. Bu aşamada malzeme, şekil ve doku bakımından anne memesiyle benzerlik gösteren Comotomo biberonları tercih edebilirsiniz. 2 farklı ebat çeşidi arasından seçim yapabilirsiniz. Örneğin; 3 aylık bebeği biberona alıştırma için yavaş akışlı ve antikolik özellikli biberonları tercih ederken, 6 aylık bebekler için hızlı akışlı modelleri tercih edebilirsiniz. Böylece bebeğin mümkün olan en kolay ve sağlıklı şekilde biberon kullanmasına yardımcı olursunuz.
Siz de benzersiz tasarımı ve doğallığı ile biberona geçişi kolaylaştıran Comotomo biberon seçeneklerini hemen incelemeye başlayabilirsiniz.

daha fazlası

Bebeğinizi beslemenin en doğal yolu emzirmektir ancak annenin işe dönmesi veya sosyal yaşam gereksinimleri sonucu emzirmeye ek olarak biberon kullanımı gerekebilir. Biberonlar annelerin bebek beslenmesinde en büyük yardımcısıdır. Bebeği anne sütüyle beslemeye devam edebilmek ve sağlıklı şekilde besin ve mineralleri aldığından emin olmak içinse biberon seçimi büyük öneme sahiptir. Haklı bir endişe olan biberon seçiminde dikkat edilecek birkaç temel faktör, bebeğiniz için en sağlıklı biberon hangisidir sorusunun yanıtını daha kolay bulmanızı sağlar. Bu yazımızda en iyi biberon tavsiyesi ve bakım önerilerine yer vererek süreci kolaylaştıracak ipuçları paylaştık.

Hangi Biberon Daha Sağlıklı?

Biberon seçimi, bir bebeğin sağlıklı ve yeterli beslenmesi adına oldukça önemlidir. Çünkü kimi zaman yanlış biberon seçimi nedeniyle bebek biberonu reddedebilir ve yeterli miktarda besin alamayabilir. Kimi zamansa biberona fazla alışan bebekler anne memesine dönmekte zorlanabilir ve bu durum sonucu annede huzursuzluk, stres ve süt üretim yavaşlığı gibi ek problemler gözlenebilir. Hem anne hem de bebek üzerinde doğrudan etkili olan biberon seçiminde en sağlıklı biberon modelini bulmak için birden fazla kriteri aynı anda değerlendirmek gerekir. Bu kriterlerden başlıcaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Malzeme
  • Anti-kolik özellik
  • Emzik şekli
  • Emziğin akış hızı

Bebek ürünlerinin pek çoğunda olduğu gibi, biberonlar da bebek gereksinimleri gözetilerek tasarlanır ve sağlığı tehdit etmeyen malzemelerden üretilir. Bu aşamada biberon seçiminin bebeğin yaşına, kavrama yetisine ve beslenme alışkanlıklarına göre yapılması çok daha doğru olacaktır. Uzun süreli ve hijyenik bir kullanım elde etmek isteyen ebeveynlerin merak ettiği hangi biberon daha sağlıklı konusu ise, genel olarak biberonun üretildiği materyal özellikleri ile yakından ilişkilidir.

Biberon üretiminde temel olarak, cam, plastik ve silikon olmak üzere üç malzeme kullanılır:

Cam Biberon

Doğal yapısı nedeniyle en hijyenik biberon türlerinden biridir. İçeriğinde ağır metal ve BPA bulundurmaz. Doğa dostu ve dayanıklı bir üründür, sterilizasyonu kolaydır ve sadece kaynatılarak bile temizlenebilir.

Bütün bu özellikleri nedeniyle ebeveynlerin ilk tercih ettiği biberon çeşitleri arasındadır ancak avantajlarının yanı sıra, ağır olması ve kırılabilir olması gibi bebek sağlığını tehdit edebilecek özelliklere de sahiptir. Dolayısıyla bebeğinize kavrama açısından yeterince kolaylık sunmayabilir ve bebeğinizin kendi başına taşımasına imkan tanımaz.

Plastik Biberon

Plastik biberon, hem ucuzluğu hem de ürün çeşitliliği nedeniyle en sık tercih edilen modeller arasındadır ancak bu sağlıklı biberon olduğu anlamına gelmez. Nitekim, plastik oldukça dikkatli seçilmesi gereken bir malzemedir ve özellikle plastik biberon kullanmak istiyorsanız 'polipropilen'den üretilen modelleri seçmeniz önerilir.

Plastik biberonlar uygun fiyatlı olmalarıyla avantaj sağlasalar da, cam biberonlar kadar uzun ömürlü değildirler. Çabuk yıpranma riski taşır ve sterilizasyon sırasında kaynatılamazlar. Yüksek ısıdan etkilenerek form ya da yapısal olarak değişime açıktırlar.

Silikon Biberon

Hafif, kırılmaz ve kolay kavranan özellikte olan silikon biberonlarda da ilk bakılması gereken özellik BPA faktörüdür. Bulaşık makinesinde yıkama, sterilizatörde temizleme ve kaynatma gibi pratik yöntemlerle temizlenmeye olanak sağlayan silikon biberonlar, camla aynı hammaddeden üretilmesi sebebiyle bebek beslenme ürünlerinde tercih edilebilecek en hijyenik ve en sağlıklı alternatiftir. Ayrıca ağırlık bakımından cam seçenekler gibi ağır olmaması da bebeklerin biberonlarını kendi başına tutabilmesine olanak tanır. İnsan cildine en yakın hissiyattaki silikon biberonlar bu sayede bebeğinizin duyusal ve ince motor gelişimlerine destek olur.

Özetlemek gerekirse; farklı malzemelerden üretilen biberonlar arasında tercih yaparken mutlaka ürün içeriğini incelemeniz ve bebek sağlık standartlarına uygunluk durumunu kontrol etmeniz gerekir. Her malzemenin ve ürünün kendi içinde artıları ve eksileri olmakla birlikte, bu ürünler aynı zamanda geniş bir fiyat skalasından sunulur. Öncelikle ürünün BPA’sız olduğuna dikkat ettikten sonra diğer detayları incelemeye başlayabilirsiniz.

Yüksek kaliteli ve hijyenik silikon malzemeden üretilen Comotomo Silikon Biberonlar, standart biberonlardan farklı tasarımı ile bebeklere kolay kavrama avantajı sağlar. Aynı zamanda anne memesine benzer yapıya sahip olan geniş emziği ve dayanıklı gövdesi ile uzun süreli kullanım için uygundur. Bununla birlikte hijyen standartlarına uygunluğu ile öne çıkar ve BPA içermez. Diğer yandan sızdırmayan çift havalandırma deliği sayesinde kolik önleyici özelliği bulunur ve bebeklerdeki gaz probleminin önüne geçilmesine yardımcı olur. Doğal ve sağlıklı malzemeden üretilen Comotomo biberonlar geniş ağız yapısı, hacmi ve yavaş, orta, hızlı akış emzik seçenekleriyle yenidoğandan 6 ay üstü olmak üzere tüm bebekler için uygundur.

Yenidoğan Bebekler İçin Biberon Tavsiyesi

Biberon seçimi, bebeklerin yeterli ve sağlıklı beslenmesi adına oldukça önemlidir. Bu nedenle özellikle yenidoğan biberon tavsiyeleri incelenirken pek çok farklı kritere dikkat edilmesi gerekir. Bunlar arasında; biberon malzemesinin dışında biberonun anti-kolik özelliği, boyutu, şekli, emzik yapısı ve emzik delik sayısı gibi faktörler sıralanabilir.

 İdeal ve sağlıklı bir biberonun şu özelliklerde olması gerekir:

  • Anne memesi örnek alınarak tasarlanmalıdır. Biberon emziği tıpkı anne memesi gibi geniş, esnek ve uzayabilen yapıda olmalıdır
  • Süt akış hızı, anne memesindekine benzer olmalıdır. Bebeğinizin kaç aylık olduğuna göre yavaş, orta, hızlı akış  biberon emzikleri tercih edilmelidir.
  • Biberon büyüklüğü ihtiyaca göre belirlenmelidir; yenidoğanlar ve 3-6 ay bebekler için  90-150 ml yeterli olabilirken 6 ay ve sonrası bebekler için 240-260 ml ebatındaki biberonlar tercih edilmelidir.
  • Temizliği pratik ve kolay olmalı, kullanım ömrü ise uzun olmalıdır. Dayanıklı ve kolay temizlenebilir malzemelerden üretilen ürünler kullanılmalıdır.
  • Biberon aparatlarının dayanıklılığı ve kullanım kolaylığı göz önünde bulundurulmalı, parçaları kolay bulunur ya da az parçaya sahip ürünler arasından seçim yapılmalıdır.
  • Özel hava akış kanalları bulunan antikolik özellikli modeller tercih edilmelidir, böylece bebek beslenirken mümkün olan en az seviyede hava yutar, gaz ve kolik problemi yaşamaz.

Piyasada özellik, materyal ve tasarım bakımından oldukça fazla ürün sayısı bulunur ve bebeğin ihtiyaçlarını önceden kestirmek her zaman mümkün olmayabilir. Ayrıca bebekler çabuk büyüdüğünden bu ihtiyaçlar zaman içinde değişebilir ve diş çıkarma, gaz problemi gibi ek problemlere göre seçim yapmayı gerektirebilir. Bu tür durumlara karşı önlem almak adına biberonları yedekli kullanabilir ve bebeğiniz için en uygun ürüne deneyerek karar verebilirsiniz. Ancak bu sırada bebek sağlığını tehdit etmemek adına hijyenik ve sağlık standartlarına uygun Comotomo silikon biberonlardan birini tercih ederek, kolay kullanım ve kalite avantajlarından faydalanabilirsiniz.

daha fazlası